TANNING EN BEAUTY STUDIO HEERHUGOWAARD

Aanbiedingen & Nieuws

06-04-2019

Zonnebankverbod

Zonnebankverbod in Nieuw-Zeeland

Zonnebank»Zonnebank EPA

In Nieuw-Zeeland mogen jongeren onder de 18 jaar niet meer onder de zonnebank in een zonnestudio. De regering wil met het verbod het aantal gevallen van huidkanker terugdringen.

Volgens minister Goodhew van Volksgezondheid hebben Nieuw-Zeeland en Australië het hoogste percentage huidkankergevallen ter wereld. In Nieuw-Zeeland alleen al sterven jaarlijks 300 mensen door huidkanker.

Duitsland, Schotland en Californië kennen al een verbod voor jongeren om onder de zonnebank te liggen. Jongeren zouden extra vatbaar zijn voor huidkanker.

29-07-2018

Verband zonnebank en huidkanker staat vast.

Verband zonnebank en huidkanker staat vast.

Bericht uit de Volkskrant van 29 juli 2009.

 

http://www.volkskrant.nl/wetenschap/article1268035.ece/Verband_zonnebank_en_huidkanker_staat_vast

 

Vrouw onder de zonnebank (ANP)

AMSTERDAM - Van niet aan te raden naar volledig af te raden. Het kankerinstituut van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft de bijsluiter voor zonnebanken en gezichtsbruiner drastisch herschreven.

Vielen de zonnebanken sinds 1992 in de categorie ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’, het Internationale Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Lyon zet deze bruiningsapparatuur nu op een lijn met arsenicum en mosterdgas, stoffen waarvan onomstotelijk is bewezen dat ze kanker bij mensen veroorzaken.

Ultraviolette straling

 

Tot de verhoogde risicofactor is besloten nadat uit een studie was gebleken dat niet een, maar twee typen ultraviolette straling kankerverwekkend kunnen zijn, zo schrijven de onderzoekers in de jongste editie van The Lancet Oncology. In UVA-straling, het meest toegepast bij zonnebanken, werd tot nu toe geen groot gevaar gezien. Recente experimenten met muizen hebben wetenschappers op andere gedachten gebracht.

 

Tekst gaat verder onder de video

 

De onderzoekers van het IARC brachten al eerder een onderzoek uit waarin ze er op wezen dat regelmatig gebruik van de zonnebank onder de 30 jaar de kans op een melanoom, de dodelijkste variant op huidkanker, met 75 procent verhoogt. Deze vorm komt voor bij 15 procent van de circa 22 duizend mensen bij wie jaarlijks huidkanker wordt geconstateerd.

In Duitsland mogen zonnestudio’s jongeren onder de 18 jaar sinds een maand niet meer toelaten, nadat het parlement een verbod had goedgekeurd. Ook in Nederland gaan stemmen op om de zonnebank taboe te verklaren voor jongeren. De uitbaters van zonnestudio’s zeggen dat verantwoord zonnen de risico’s beperkt. Als ze niet meer naar de zonnestudio mogen gaan jongeren onbegeleid thuis onder de zonnebank, luidt hun verweer.

Weren

 

De dermatoloog Gertruud Krekels, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie juichte het Duitse verbod vorige maand toe. Wietze van der Veen, werkzaam voor het Nederlands Kankerinstituut, pleitte er vorig jaar nog voor om jongeren tot 18 jaar te weren.

KWF Kankerbestrijding, het grootste landelijke gezondheidsfonds, raadt het gebruik van de zonnebank voor jongeren af. Het adviseert mensen die onder de hoogtezon willen een studio te kiezen met gediplomeerd personeel en goedgekeurde apparatuur. Erkende bedrijven zijn te vinden op de website van de branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen (SWZ).

11-12-2017

Het laaste nieuws

Het laaste nieuws

Gevaren van de zonnebank

 

Door de toenmame van het aantal huidkankergevallen door zonnebank en solarium (7% per jaar in de Benelux), worden de regels voor het gebruik steeds strenger en als de voorstellen goedgekeurd worden, zal de toelating van jongeren onder de 18 jaar in alle Zonne Centra in Nederland verboden worden. In Frankrijk en Spanje is dit reeds het geval. In Belgie sinds 01 augustus 2008 en in Duitsland vanaf begin 2009.

 

De SunFX tanning is dus een perfect alternatief om zonder risico voor huidkanker een mooie natuurlijke bruine kleur te krijgen.

 

Hieronder een link van het programma Kassa die de gevaren van de zonnebank heeft onderzocht:

 

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=4076181

09-12-2016

RTL BOULEVARD

RTL BOULEVARD

Spuit je bruin

Het is niet nodig om deze winter onder de zonnebank te gaan. Doe net als de Hollywood sterren en laat je spray tannen.
 
Grote sterren als Jennifer Aniston en J-Lo stappen regelmatig een studio in om hun mooie zonnige kleurtje bij te houden. Maar wie denkt dat dit onder het kopje Hollywoodse fratsen hoort heeft het mis. Spraytan is de nieuwe, bruin zonder zon sensatie die Nederland aan het veroveren is. Niet zo vreemd: je een studio in en na  5 minuten ga je je bruine toekomst tegemoet. Hollywood loopt inmiddels de deur van de tanning studio plat.

Potje
Ook bekende Nederlanders tannen. Zo brengt Faja Lourens (Yasmin Fuentes in GTST) regelmatig een bezoekje aan de tanning studio. Immers, met een Spraytan wordt je huid niet beschadigd door allerlei enge UV-stralen. Bruin komt gewoon uit een soort automatische plantenspuit. De tan blijft een week tot tien dagen zitten. Wil je de teint behouden, dan tannen we na 5 á 6 dagen nog een keer en dan 1x in de 2 weken.

Dans
Je kleed je uit en kort hierna word je gedurende 5 mintuen met zelfbruinende lotion beneveld over het hele lichaam. Tijdens de behandeling breng je je armen omhoog en draai je je lichaam zowel naar links als rechts, de zogenaamde Spray-Tan-Dans. Het kost 40 euro voor één sessie.

Vitamines
De Spray On Tan is samengesteld op basis van zelfbruiner, hydraterende elementen en vitamines A, C & E. Elke behandeling bezorgt je een gelijkmatig kleurtje dat 5 à 7 dagen aanhoudt. Al vanaf de eerste behandeling heb je een mooie goudbruine teint à la Jennifer Aniston. Om een nog intensere kleur te verkrijgen is het slim om 24 uur te wachten voordat je een extra sessie plant.

Saint Tropéjen
Begin dit jaar was er ook iets nieuws op bruiningsgebied. Een beetje filmster, model of jetsetter liet zich Saint-Tropejen. Het zelfbruiningsmiddel St. Tropez heeft in Londen speciale beautysalons waar professionals je van top tot teen kan laten tannen. Victoria Beckham, Catherine Zeta Jones, Kylie en Kate Moss laten dit graag doen. De speciaal getrainde specialisten geven je een full-body tan in maar 5 minuten. Laatst gewijzigd: maandag 15 december 2003, 17:46
05-05-2015

Een gezond bruin kleurtje in 5 minuten

Een gezond bruin kleurtje in 5 minuten

Nieuw in Heerhugowaard en omgeving:

Een gezond bruin kleurtje maar geen tijd of zin om wekenlang onder de zonnebank te gaan?! Tanning Studio 33 biedt de oplossing: het SunFX Tanning Systeem. Snel en veilig bruin in 5 minuten.

 

Met het SunFX Spraytan systeem krijgt men in minder dan 5 minuten een natuurlijke bruine kleur, vertelt Kirsten van Tanning Studio 33. Ze legt uit de behandeling werkt op de buitenste lagen van de huid. Ik spray de vloeistof op het lichaam. De fijne nevel zorgt voor een gelijkmatige dekking en kleur. Het resultaat blijft ongeveer zeven dagen zichtbaar en verdwijnt langzaam.

 

Sterren

Een groot voordeel van een SunFX Spraytan ten opzichte van de zonnebank, is dat het vroegtijdige huidveroudering voorkomt. Iedereen weet dat het niet goed voor je is om lang in de zon te zitten. SunFX is een prima alternatief als je toch een lekker kleurtje wil krijgen, maar geen risico wilt lopen op pigmentatie of zelfs huidkanker. SunFX wordt ook gebruikt door sterren zoals Paris Hilton. SunFX is het meest verkochte bruiningssysteem ter wereld. Het is zelfs bekroond met de Europese ELITE Award.

 

Bikini bandjes weg tannen!

De methode die wij gebruiken leent zich ook uitstekend voor mensen die alleen een gedeelte van hun lichaam willen (bij)kleuren. Dames die gaan trouwen en een straplessjurk dragen, maar waarbij hun bikini bandjes zichtbaar zijn, kunnen wij weg tannen. Of mannen in de zomer een t-shirt dragen, maar tijdens hun vakantie hun lichaam egaal bruin willen hebben.

 

Twee voor de prijs van één

Speciaal voor de heren hebben wij nu een leuke vaderdagaanbieding gemaakt; moeders die hun partner, een mooi bruin kleurtje cadeau doen, krijgen zelf ook een gratis behandeling. Twee voor de prijs van één.

 

Opendag

Zondag 15 juni houdt Tanning Studio 33 een openhuis. Belangstellende zijn welkom tusen 14:00 en 16:00 uur voor een spraytan-demostratie, een hapje en een drankje. Tanning Studio 33 Middenweg 600 in Heerhugowaard Noord.

 

28-06-2013

Veel zonnebrand blijkt schadelijk!

Veel zonnebrand blijkt schadelijk!

Veel zonnebrand blijkt schadelijk Onderzoeksgroep waarschuwt voor

kanker door crèmes

 

AMSTERDAM    28 juni 2010

 

 

– Slechts 8 procent van de zonnebrandcrèmes is aan te raden voor gebruik, stelt een Amerikaanse milieugroep. De Environmental Research Group in Washington kwam onlangs met deze conclusie na een onderzoek onder bijna vijfhonderd Amerikaanse zonnebrandcrèmes.

 

In meer dan de helft van de crèmes zit de chemische stof oxybenzone die een invloed heeft op de hormoonhuishouding, en 41 procent van de producten bevat retinyl palmitate, ,,een stof die bij proefdieren de groei van huidkanker met meer dan 21 procent versnelt”, aldus de organisatie.

 

,,De stof oxybenzone heeft een effect op de hormonen, en kan schade aan de

cellen veroorzaken. In onderzoeken is aangetoond dat crèmes met oxybenzone

in het lichaam worden opgenomen. Maar we weten nog niet in welke mate dit een

schadelijk effect heeft op ons lichaam. Alleen al om die reden zou ik ook adviseren

crèmes met deze stof te laten staan. Zeker voor kinderen”, zegt Jetske Ultee, arts onderzoeker cosmetische dermatologie bij de Velthuiskliniek.

 

Volgens Ultee komt de genoemde milieuorganisatie doorgaans met redelijke

betrouwbare rapporten. De huidarts raadt de consument altijd aan goed te kijken

naar de ingrediënten van een zonnebrandcrème.

 

,,Het valt me op dat veel mensen niet weten wat er in de crèmes zit en hoeveel ze moeten smeren. Factor 15 is goed voor dagelijks gebruik en factor 30 bij flinke zon. En om de twee uur opnieuw insmeren.”

 

Onveranderd blijft daarmee het advies dat blootstelling aan volle zon het liefst vermeden moet worden, aldus Ultee. Vuistregels voor de aanschaf van een goede zonnebrandcrème zijn volgens de huidarts een product zonder SD alcohol, parfum, oxybenzone, maar met zowel een uva als uvb-filter, zonnefilters als zinkoxide, titaniumdioxide en tinosorb, en anti-oxidanten.

 

Kinderen zou ze geen spray aanraden, maar een ouderwetse crème die een witte waas achterlaat. ,,Door de verneveling van een spray kan een kind deze stoffen binnen krijgen, en het is moeilijk om met een spray een voldoende dikke laag op de huid aan te brengen.”

 

Niet alle organische zonneproducten zijn per definitie goed, waarschuwt de huidarts. ,,Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, kun je huidreacties krijgen van

plantaardige ingrediënten zoals munt, eucalyptus, rozemarijn en citrus.”

 

De Consumentenbond laat weten naar het Amerikaanse onderzoek te kijken. ,,Mogelijk kunnen deze resultaten aanleiding zijn opnieuw onderzoek te doen naar zonnebrandcrèmes in Nederland”, aldus een woordvoerster.

01-01-2008

SunFX

  • All Natural Tanning Solutions - Australian Made
  • (No alchohol, No artificial preservatives or parabans, No perfumes, No Odour)
  • High Velocity Low Pressure (HVLP) Application Systems
  • Globally approved HVLP system for Spray Tanning
  • International Award Winning Design (SunFX Pro Series Applicator)
  • Patent Pending Ezy Mist Spray Adjuster
  • International Network of Professional Distributors
01-01-2008

SunFX

SunFX

SunFX™ was formed in 1999 by Mark Robson and Michael Ward. Having a successful solarium tanning company, they saw the need for a 'safer' tanning option to be introduced to the market. SunFX continued to grow quickly as customer demand and awareness of the benefits of spray tanning increased.

SunFX was the first company in the world to introduce the following industry breakthroughs to the professional tanning market: